Slaatje met asperges en gorgonzola

Asperges eens anders... een heerlijke combinatie !

Dit is een recept voor 4 personen

Ingrediënten :

  • 20 witte asperges

  • 100 g rucola

  • citroenen sap van halve citroen

  • 250 g gorgonzola

  • 2 sneden volkoren brooden

  • 4 eetlepels amandelschilfers

  • olijfolie

  • balsamicoazijn

  • 1 koffielepel paprikapoeder

  • 1 koffielepel mediterrane kruiden

  • peper en zout







Voorbereiding :


  1. Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in 2 en kook 12 min. in licht gezouten water waaraan u het citroensap toegevoegd hebt. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

  2. Snij het brood in blokjes en bak 4 min. goudbruin in 3 eetl. olijfolie. Kruid met paprikapoeder, oregano, peper en zout.

  3. Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de gorgonzola in blokjes.

  5. Meng de 5 lepels olijfolie met 5 lepels balsamicoazijn, peper en zout.


Bereiding :


  1. Verdeel de rucola over de borden en schik er de koude asperges op.

  2. Bestrooi met de blokjes gorgonzola, de broodkorstjes en de geroosterde amandelschilfers. Besprenkel met de balsamicodressing.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven