Slaatje met asperges en gorgonzola
Asperges eens anders... een heerlijke combinatie !
Dit is een recept voor 4 personen

Ingrediënten :
20 witte asperges
100 g rucola
citroenen sap van halve citroen
250 g gorgonzola
2 sneden volkoren brooden
4 eetlepels amandelschilfers
olijfolie
balsamicoazijn
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel mediterrane kruiden
peper en zout
Voorbereiding :
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij de asperges in 2 en kook 12 min. in licht gezouten water waaraan u het citroensap toegevoegd hebt. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
Snij het brood in blokjes en bak 4 min. goudbruin in 3 eetl. olijfolie. Kruid met paprikapoeder, oregano, peper en zout.
Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Snij de gorgonzola in blokjes.
Meng de 5 lepels olijfolie met 5 lepels balsamicoazijn, peper en zout.
Bereiding :
Verdeel de rucola over de borden en schik er de koude asperges op.
Bestrooi met de blokjes gorgonzola, de broodkorstjes en de geroosterde amandelschilfers. Besprenkel met de balsamicodressing.