Courgette frietjes met parmezan

Ingrediënten :
3 kleine courgetten
2 eieren
zout en peper
2 kopjes panko
een halve kopje gemalen parmezan
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 220°.
Snijd de courgettes in frietjes.
Voeg in een kom het zout en de peper toe de eieren, klop goed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een groot bord of schaal (geen kom) de panko en Parmezaanse kaas door elkaar.
Werk in porties en laat wat courgettefrietjes in de losgeklopte eieren vallen. Haal vervolgens elke courgettereep uit het eimengsel, schud het overtollige eraf voordat u het door het pankomengsel rolt en druk zachtjes om het goed te coaten.
Leg de courgettestrook op de bakplaat. Herhaal bovenstaande tot je klaar bent.
Bak en draai de courgettefriet halverwege om, tot ze goudbruin en krokant zijn, in ongeveer 20 tot 25 minuten.